arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom duimen sommige volwassenen nog steeds?
23 maart 2020 

Waarom duimen sommige volwassenen nog steeds?

Onderzoekers denken dat meer dan één op de tien volwassenen nog duimen. Bijna niemand duimt in het openbaar, uit angst dat ze belachelijk worden gemaakt.

Een reden dat volwassenen nog duimen kan zijn dat het angst en stress vermindert en hen helpt te kalmeren. Ook is het mogelijk dat sommige volwassenen trauma hebben opgelopen tijdens de kindertijd en hierdoor zijn gaan duimen. In sommige gevallen kan deze gewoonte gewoon blijven hangen. Het is dan in feit een gemakkelijk toegankelijke stressverlichter. Het kan ook zijn dat het zuigen op de duim een bijna onvrijwillige gewoonte is worden, die naast stress wordt gebruikt om verveling tegen te gaan.

Ben je volwassen en wil je van het duimen af? Onze duimhoesjes kunnen voor jou op maat gemaakt worden. Neem voordat je een op-maat bestelling doet even contact met ons op, zodat we kunnen kijken of je aanvraag mogelijk is. Zodra we de maat en de stof zijn overeengekomen, dan kies je hoeveel hoesjes je wilt bestellen.

Over de schrijver
Ik weet als geen ander hoe het is om je kind te laten stoppen met duimen. De ‘stoppen met duimen’ hoesjes die ik verkoop zijn uit een pure noodzaak ontstaan. Onze dochter, Imen, had na haar geboorte een enorme zuigbehoefte. We zijn toen begonnen met een speentje, maar dat vond ze helaas helemaal niets. Kort na haar geboorte heeft ze haar duim gevonden en het heeft 6 lange jaren geduurd voordat we de gewoonte konden doorbreken. Mijn man en ik hebben werkelijk alles geprobeerd; intapen, vieze nagellak, tabasco, omkopen, smeken…niets hielp! Totdat ik, toen ze 6 jaar was, uit pure wanhoop achter de naaimachine ben gaan zitten om een duimhoesje te maken. De rest is geschiedenis :-)
Reactie plaatsen