arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is het juiste moment om te stoppen met duimen?

Wat is het juiste moment om te stoppen met duimen?

Goede timing is super belangrijk bij het stoppen met duimen. Ik raad aan om NOOIT een gewoonte te veranderen wanneer er grote veranderingen plaatsvinden.

Laten we eerlijk zijn – tegen de tijd dat school begint, willen we allemaal dat ons kind gestopt is met duimen. Als ouders wil je natuurlijk je kind een goede start geven op de basisschool.

Is het belangrijk dat je kind stopt met duimen voordat het naar de basisschool gaat? Ja, dit is wel de leeftijd om te stoppen. Maar ja, niet elk kind heeft rond deze tijd de gewoonte van het duimzuigen doorbroken.

Wat is mijn advies als je kindje nog niet gestopt is met duimen? Maak je zich geen zorgen! Er is nog tijd!

De voorbereidingen en het begin op een nieuwe school kan voor de meeste kinderen een drukke en stressvolle periode zijn. Er veranderd veel voor zowel kinderen als ouders. Nieuwe dag routines om aan te wennen en jullie gaan veel nieuwe gezichten leren kennen. Dit is wat mij betreft absoluut geen goed moment om te proberen te stoppen met duimen.

Goede timing is super belangrijk bij het stoppen met duimen. Dus ontspan en stel het even uit. Één ding tegelijk.

Ik raad aan om NOOIT een gewoonte te veranderen wanneer er grote veranderingen plaatsvinden – of het nu gaat om school, een nieuw broertje of zusje of een verandering in de gezinssituatie zoals een ziekte of een echtscheiding.

De kan van slagen bij kinderen is een stuk groter tijdens rustigere periodes.

Dus als je kind een duim- of vingergewoonte heeft en op het punt staat naar school te gaan, maak je geen zorgen!

Geef kinderen tijd om te wennen en zich aan te passen aan alle nieuwe veranderingen om hen heen. De kans is groot dat ze over een paar maanden klaar zijn om de uitdaging aan te gaan om hun geliefde duim of vinger op te geven!

Over de schrijver
Ik weet als geen ander hoe het is om je kind te laten stoppen met duimen. De ‘stoppen met duimen’ hoesjes die ik verkoop zijn uit een pure noodzaak ontstaan. Onze dochter, Imen, had na haar geboorte een enorme zuigbehoefte. We zijn toen begonnen met een speentje, maar dat vond ze helaas helemaal niets. Kort na haar geboorte heeft ze haar duim gevonden en het heeft 6 lange jaren geduurd voordat we de gewoonte konden doorbreken. Mijn man en ik hebben werkelijk alles geprobeerd; intapen, vieze nagellak, tabasco, omkopen, smeken…niets hielp! Totdat ik, toen ze 6 jaar was, uit pure wanhoop achter de naaimachine ben gaan zitten om een duimhoesje te maken. De rest is geschiedenis :-)
Arjen
Door

Arjen

op 6 November 2020

Ik begrijp dat het beter is als kinderen stoppen met duimen. Natuurlijk, want dan loopt beschadiging aan hun gebit ook geen risico. Bedenk wel dat veel kinderen nooit stoppen met duimen. Geen duimlapje helpt daar tegen. Ik kan het weten. Inmiddels heb ik duimen als volwassene eindelijk kunnen accepteren. Alleen had ik dat niet als volwassene moeten doen maar als kind! Iets om over na te denken.

Reactie plaatsen