Hoe affirmaties een kind kunnen helpen stoppen met duimen

Affirmaties zijn positieve zinnen of verklaringen die je tegen jezelf kunt zeggen om jezelf te ondersteunen en te versterken. Ze kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om veranderingen in je leven aan te brengen, inclusief het stoppen met duimen. Voor kinderen kan het gebruik van affirmaties een geweldige manier zijn om hun zelfvertrouwen te vergroten en hen te helpen positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

Hier zijn enkele manieren waarop affirmaties kunnen helpen bij het stoppen met duimen:

 1. Affirmaties helpen bij het ontwikkelen van een positieve mindset Het eerste voordeel van het gebruik van affirmaties is dat ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van een positieve mindset. Een kind dat wil stoppen met duimen, kan zich misschien gefrustreerd, beschaamd of gefaald voelen als het niet lukt om te stoppen. Affirmaties kunnen helpen om deze negatieve gedachten om te draaien en te vervangen door positieve en motiverende gedachten. Dit kan het kind helpen om gemotiveerd te blijven en te blijven werken aan het stoppen met duimen.
 2. Affirmaties versterken het zelfbeeld Een ander voordeel van affirmaties is dat ze kunnen helpen bij het versterken van het zelfbeeld van het kind. Door positieve zinnen tegen zichzelf te zeggen, kan het kind beginnen te geloven in zijn of haar capaciteiten en zichzelf zien als iemand die in staat is om te stoppen met duimen. Dit kan het kind een gevoel van controle geven en hen helpen zichzelf als succesvol te beschouwen.
 3. Affirmaties kunnen helpen bij het omgaan met stress en angst Voor sommige kinderen kan duimen een manier zijn om te ontspannen en om te gaan met stress en angst. Als het kind stopt met duimen, kan het zijn dat het deze coping-mechanismen mist. Affirmaties kunnen helpen om het kind te helpen omgaan met stress en angst op een positieve manier. Bijvoorbeeld door het zeggen van zinnen als “Ik kan me ontspannen zonder te duimen” kan het kind zichzelf aanmoedigen om alternatieve manieren te vinden om te ontspannen en te kalmeren.
 4. Affirmaties kunnen helpen bij het verbeteren van de motivatie Ten slotte kunnen affirmaties helpen bij het verbeteren van de motivatie van het kind om te stoppen met duimen. Door positieve zinnen te zeggen, kan het kind zichzelf aanmoedigen om door te gaan en te blijven werken aan het stoppen met duimen. Bijvoorbeeld, door te zeggen “Ik ben vastberaden om te stoppen met duimen” kan het kind zichzelf herinneren aan zijn of haar doel en gemotiveerd blijven om het te bereiken.

Hoe maak je affirmaties voor kinderen?

Het maken van affirmaties voor kinderen is eenvoudig. Hier zijn enkele tips:

 1. Maak affirmaties positief en beknopt. Affirmaties moeten kort en krachtig zijn. Ze moeten ook positief zijn geformuleerd, zonder negatieve woorden of ontkenningen.
 2. Gebruik eenvoudige taal. Affirmaties moeten in eenvoudige taal worden geschreven, zodat kinderen ze gemakkelijk kunnen begrijpen. Vermijd te veel jargon of moeilijke woorden.
 3. Maak affirmaties persoonlijk. Affirmaties moeten worden geschreven vanuit het perspectief van het kind. Gebruik ‘ik’ of ‘mijn’ in plaats van ‘je’ of ‘jouw’. Zo kan het kind zichzelf persoonlijk aanspreken en zal de boodschap beter aankomen.
 4. Houd rekening met de gevoelens van het kind. Affirmaties moeten rekening houden met de gevoelens van het kind en positieve emoties oproepen. Vermijd bijvoorbeeld negatieve of bestraffende taal. Gebruik in plaats daarvan woorden die het kind aanmoedigen, versterken en inspireren.

Enkele voorbeelden van affirmaties voor kinderen die willen stoppen met duimen zijn:

 • Ik ben sterk genoeg om te stoppen met duimen.
 • Ik houd van mijn tanden en wil ze gezond houden.
 • Ik kan me ontspannen zonder te duimen.
 • Ik ben trots op mezelf voor het stoppen met duimen.
 • Ik kan mijn handen bezig houden met andere dingen dan duimen.
 • Mijn mond voelt beter zonder mijn duim erin.
 • Ik ben in controle van mijn gewoontes en kan stoppen met duimen wanneer ik dat wil.

Hoe gebruik je affirmaties?

Het gebruik van affirmaties is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Schrijf affirmaties op en plaats ze op zichtbare plaatsen. Schrijf de affirmaties op en plaats ze op plaatsen waar het kind ze vaak ziet, zoals de spiegel, het nachtkastje of de deur. Dit zal het kind helpen om de affirmaties te onthouden en ze dagelijks te herhalen.
 2. Herhaal affirmaties dagelijks. Het is belangrijk om de affirmaties dagelijks te herhalen, bij voorkeur meerdere keren per dag. Dit zal het kind helpen om de positieve boodschap te internaliseren en het vertrouwen te versterken.
 3. Maak het leuk en creatief. Maak het gebruik van affirmaties leuk en creatief door het te combineren met spelletjes, tekeningen of andere activiteiten die het kind leuk vindt. Dit zal het kind helpen om de boodschap te internaliseren en het leuk te maken om te herhalen.

Affirmaties zijn een krachtig hulpmiddel om kinderen te helpen stoppen met duimen. Door positieve zinnen te herhalen, kunnen kinderen hun zelfvertrouwen vergroten, hun motivatie versterken en leren omgaan met stress en angst op een positieve manier. Probeer het eens met je kind en ervaar de kracht van affirmaties!

Speciaal bonusmateriaal incl. 16 kleurrijke affirmatie kaartjes

Om onze klanten goed te ondersteunen bij het ‘Stoppen met duimen’ proces, hebben we speciaal bonusmateriaal ontwikkeld. Dit bonusmateriaal kun je downloaden in onze besloten Facebook Groep. Hier kun je je aanmelden d.m.v. het doorgeven van je bestelnummer.
Bij dit bonusmateriaal zitten ook 16 kleurrijke affirmatie kaartjes die samen met je kind kunt gebruiken om de negatieve gedachten terug te dringen en te vervangen met allemaal mooie positieve gedachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *