Het is écht een kwestie van volhouden.

Soms krijg ik wanhopige emails van ouders die zeggen dat hun kind het duimhoesje niet omhoudt. Ze trekken hem af of wippen hun duim eruit. Ik geef deze ouders altijd het advies om stug door te zetten. Doe het duimhoesje elke keer weer goed om Laat je kind zien dat er geen uitzonderingen zijn. Maak duidelijke afspraken wanneer ze hem om moeten houden en wanneer hij af mag. Probeer geen uitzonderingen te maken en houd voet bij stuk.

De ouders van Fleur hebben gelukkig ook doorgezet. Met als resultaat dat hun dochter van het duimen af is. Ze vond het hoesje zelfs leuk om te dragen en wilde hem niet meer af doen.

“We kregen Fleur niet het duimen afgeleerd we hadden alles geprobeerd van de spullen voor op de duim te smeren ,pleisters plakken etc etc. We hebben het zelfs via de logopedie geprobeerd hopen dat ze er dan wel mee zou stoppen maar ook dit hielp niet. Toen hebben wij het duimhoesje besteld wat ze in het begin ook niet om wilde doen maar naar lang aandringen en volhouden ging ze toch overstag . En wat bleek ze vond het zelfs leuk en wilde hem niet meer afdoen en dit dan in combinatie met stickersplakken is het nu toch gelukt om ze te laten stoppen met duimen . Waarvoor onze dank en daarom willen we ze nu graag dit diploma geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *