Hoe essentiële oliën kunnen helpen bij het verminderen van stress en onzekerheid bij kinderen

Veranderingen zijn een natuurlijk onderdeel van het leven en kunnen zowel positieve als negatieve effecten hebben op ons welzijn. Kinderen zijn vaak gevoeliger voor veranderingen dan volwassenen en kunnen zich angstig en onzeker voelen wanneer ze worden geconfronteerd met nieuwe situaties. Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg is of essentiële oliën kunnen ondersteunen bij het stoppen met duimen. Het antwoord is ja, zeker!

Essentiële oliën (ook wel etherische oliën genoemd) kunnen kinderen op zowel fysiek als mentaal vlak ondersteunen bij zelfvertrouwen, prikkels, nachtrust, focus, spijsvertering, concentratie, positieve gedachten, angst, onzekerheid en helderheid. De essentiële oliën van Young Living zijn een tijdje geleden op mijn pad gekomen. Een kennis van mij gebruikte de oliën voor een stukje prikkelverwerking bij haar kind en gaf me de tip om dit ook eens te proberen bij mijn eigen zoontje. Inmiddels zijn we maanden verder en zijn de oliën niet meer weg te denken uit mijn leven.

Waarom denk ik dat essentiële oliën kunnen ondersteunen bij het stoppen met duimen?

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen duimzuigen. Sommige kinderen zuigen uit gewoonte of als een manier om zichzelf te kalmeren of te troosten. Andere kinderen zuigen omdat het hen een gevoel van veiligheid en comfort geeft. Essentiële oliën kunnen een natuurlijke en effectieve manier zijn om kinderen te helpen bij het reguleren van deze emoties en dus ook te ondersteunen bij het stoppen met duimen. Young Living heeft een aantal essentiële oliën die speciaal zijn ontworpen voor baby’s en kinderen. Maar laat ik eerst even uitleggen wat essentiële oliën nu eigenlijk zijn.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën worden gewonnen uit planten en hebben een heerlijk aroma. Het winnen van deze oliën gebeurt op een verfijnde manier, waardoor ze de levenskracht van de plant behouden. Elke olie heeft een uniek aroma en zijn eigen specifieke toepassing en worden al eeuwenlang gebruikt. Vanwege hun sterke concentratie hebben essentiële oliën een krachtige werking op zowel het fysieke als het mentale lichaam. Daarom worden ze vaak door therapeuten gebruikt in de vorm van aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam, doordat de vluchtige, aromatische moleculen snel door de celmembranen dringen en de cellulaire functies kunnen verbeteren.

Waarom Young Living?

Bij Young Living begrijpen ze hoe belangrijk het is om producten te hebben die geschikt zijn voor kinderen. Daarom hebben ze een uitstekende collectie samengesteld met onze kleintjes in gedachten. Zo krijgen de jongste olieliefhebbers de kans om van etherische oliën te genieten die ingrediënten met natuurlijke oorsprong bevatten voor hun gevoelige huid en systemen. Young Living weet hoe hectisch het leven van ouders kan zijn. Hun eenvoudige assortiment, te midden van vele beschikbare opties, maakt het voor ouders eenvoudiger om producten te kiezen die ze makkelijk kunnen gebruiken. Het kan moeilijk zijn om je kind te helpen met het vinden van een balans tussen een goede slaaproutine, frisse lucht en avonturen buitenshuis, maar met de oliën van Young Living beschik je over oliën voor ieder moment van de dag.

Onderstaande 6 oliën zijn op maat gemaakt voor de unieke behoeften van kinderen en zijn zorgvuldig geformuleerd om veilig en effectief te zijn. Ze zijn gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten en bevatten geen schadelijke chemicaliën of synthetische toevoegingen, wat ik zo ontzettend belangrijk vind!

1. KidScents – KIDPOWER

Het leven kan soms behoorlijk overweldigend zijn voor kinderen. Dingen kunnen spannend of eng zijn, maar tegelijkertijd zijn kinderen ook enorm veerkrachtig en sterk. Soms hebben ze alleen wat hulp nodig bij het ontdekken van die (veer)kracht. Het is een unieke, alledaagse blend, die geformuleerd is om gevoelens van vertrouwen, moed en positiviteit te stimuleren.
Breng KidPower aan op de polsen of in de nek van je kinderen om ze elke dag te inspireren, motiveren en te bekrachtigen. Beter kan je de dag niet starten! Het is ook een heerlijke blend om te diffusen. KidPower kan helpen om gevoelens van moed te bevorderen, positiviteit te stimuleren en gevoelens van zelfvertrouwen te ontwikkelen. Deze olie is wat mij betreft een musthave voor elke ouder om zijn/haar kind (of juist jezelf) te helpen om zijn/haar kracht van binnenuit (opnieuw) te ontdekken en de dag positief, vol zelfvertrouwen en misschien dus ook zonder duimen door te komen.

2. KidScents – DREAMEASE

De hele dag door krijgt je kind veel prikkels en indrukken te verwerken. Kinderen kunnen na zo’n drukke dag soms moeite hebben met in slaap vallen of met het hebben van een rustige slaap gedurende de nacht. Help je kind te ontspannen door deze rustgevende melange voor het slapen in de middag of avond aan te brengen op de huid. DreamEase, een zorgvuldig samengestelde melange van diverse oliën, draagt bij aan een rustige en vredige nachtrust. Deze olie helpt je kind bij gebruik op de huid op een mooie en natuurlijke manier ontspannen. DreamEase combineert de van nature kalmerende geuren van planten en bloemen om een rustige sfeer te creëren zodat je kind kan ontspannen.

3. Seedlings Calm

Deze essentiële olie blend is ontworpen om de emoties van kinderen te ondersteunen. Het bevat essentiële oliën zoals ylang-ylang, patchouli en bergamot die bekend staan om hun kalmerende en ontspannende effecten op de geest. Calm kan helpen bij het verminderen van stress, angst en andere negatieve emoties.

4. KidScents – GENEYUS

GeneYus etherische olie is een essentiele olieblend die bestaat uit veel populaire essentiële oliën, waaronder Cedarwood, Frankincense en Ylang Ylang.
Het wordt gebruikt om de concentratie en focus van kinderen te ondersteunen. Je kunt deze olie diffusen terwijl kinderen hun huiswerk maken of de olie op hun polsen en voetzolen smeren voordat ze naar school gaan!

5. KidScents – TUMMYGIZE

Deze essentiële olie blend is speciaal ontworpen om de spijsvertering van kinderen te ondersteunen. Het bevat essentiële oliën zoals pepermunt, gember en venkel die bekend staan om hun kalmerende en verzachtende effecten op de maag en darmen. TummyGize is een kalmerende melange die verlichting kan bieden als je kleintje last heeft van een vervelend gevoel in de buik. Verdun en masseer zachtjes in op de buik. Kan ook toegevoegd worden aan een warm bad.

6. KidScents – REFRESH

Als jouw kind behoefte heeft aan verfrissing kun je deze zachte, ontspannende melange gebruiken. KidScents® Refresh is geformuleerd voor kinderen van twee jaar en ouder en kan direct op de borstkas of hals aangebracht worden. De geur stimuleert gevoelens van gezondheid en welzijn en helpt ongemak te verlichten. De natuurlijke, ontspannende en kalmerende geur bevordert bij het inademen welzijn en stimuleert een rustige ademhaling. Deze zachte melange ondersteunt een normale en duidelijke ademhaling op momenten van ongemak.

7. KidScents – KIDCARE

KidCare is een essentiële oliemix die ideaal is voor het behandelen van kleine ongelukjes, zoals insectenbeten of het verlichten van ongemak na langdurige blootstelling aan de zon.
Het is een uitstekende blend om te gebruiken bij kinderen, omdat ouders weten dat kinderen meestal iets willen aanbrengen op hun “auwtje” om de pijn te verlichten.

Kortom, essentiële oliën kunnen een nuttig hulpmiddel zijn om kinderen te helpen bij het omgaan met stress en onzekerheid, gevoelens die zich kunnen uiten in bv. het zuigen op de duim. Hoewel essentiële oliën veilig en effectief kunnen zijn bij juist gebruik, moeten ouders en verzorgers altijd voorzichtig zijn en de juiste veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Het is ook belangrijk om de instructies op de producten zorgvuldig te lezen en een arts te raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *